Pescuitul, interzis începând de astăzi

646x404
adevarul.ro

 

În perioada 1 aprilie-30 iunie va fi interzis pescuitul industrial, sportiv şi de amator în bazinele acvatice din Republica Moldova.

Potrivit Ministerului Mediului, începând cu 1 aprilie, timp de 90 de zile, pescuitul va fi interzis în fluviul Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea până la oraşul Camenca, în lacul de acumulare Dubăsari şi în fluviul Nistru pe sectorul de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca şi în braţul Turunciuc.

De asemenea, în perioada la 8 aprilie-6 iulie, se interzice pescuitul în râul Prut de la intersecţia lui cu frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina până la satul Teţcani, în lacul de acumulare Costeşti-Stânca şi pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stânca până la satul Giurgiuleşti şi în bălţile Manta.

Perioada de prohibiţie a pescuitului este stabilită conform Acordurile bilaterale cu România şi Ucraina în domeniul reglementării pescuitului în bazinele acvatice piscicole naturale şi a cercetărilor ştiinţifice elaborate de Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Ministerul Mediului.

Leave a Reply