Piața asigurărilor FIERBE // Războiul Grawe Carat CONTINUĂ

a

Biroul Național al Asiguratorilor Auto (BNAA) consideră ilegală și lipsită de orice suport factologic decizia CNPF, care recomandă membrilor  BNAA să revizuiască decizia de excludere a Companiei de Asigurări „GRAWE Carat Asigurări” S.A. din Sistemul “Carte Verde”.

Compania GRAWE Carat consideră că, declarațiile Biroului  Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule demonstrează incompetența și  părtinirea  conducerii acestei instituții în exercitarea atribuțiilor statutare, care încălcând în mod abuziv și perfid legislația în vigoare, instituie un control anticoncurențial și ilicit asupra pieții asigurărilor din Republica Moldova.

Comisia Naţională a Pieţei Financiare a constatat cu certitudine încălcarea multiplelor norme procedurale prevăzute de statutul BNAA, la adoptarea de către  Adunarea  Generală Extraordinară a membrilor BNAA a Hotărârii din 27.09.2013 cu  privire la excluderea IM CA “GRAWE CARAT Asigurări” S.A. din componenţa membrilor cu drepturi depline ai Biroului Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule, cu retragerea autorizaţiei de a elibera certificate internaţionale de asigurare Carte Verde și a emis în acest sens o Hotărâre obligatorie și spre executare imediată din momentul intrării acesteia în vigoare.

Acum câteva săptămâni compania de asigurări Grawe Carat a fost exclusă din sistemul de sistemul de emitere Cartea Verde de BNAA.

Experții susțin că este absolut evident că pe segmentul asigurărilor de Cartea Verde este vorba de o înțelegere de cartel în condițiile în care prețurile și durata eliberării sunt același. Republica Moldova este o țara mică, iar polița cartea verde este unul din cele mai profitabile segmente de pe piața asigurărilor.

Leave a Reply