PNL cere Primăriei să interzică manifestarea organizată de Ambasada Rusiei

sigla 2009 color(14)

Partidul Naţional Liberal (PNL) din Republica Moldova îi cere primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, interzicerea manifestării organizate de Ambasada Rusiei cu ocazia zilei de 9 mai sau transferarea acesteia la periferia Chişinăului.

Într-un comunicat emis presei, PNL cere Primăriei să anuleze dezmăţul sovietic, ce va propaga abordarea imperială rusească a Istoriei dureroase pentru românii din stânga Prutului sau să le ofere loc pentru această acţiune antinaţională la o periferie a capitalei. PNL cere, în special, intelectualilor din sfera de creaţie şi din sfera ştiinţei să nu rămână indiferenţi faţă de această provocare şi ofensă, aduse demnităţii noastre.

În acelaşi context, PNL se adresează intelectualităţii din Federaţia Rusă, în special artiştilor Iosif Kobzon şi Lev Leşcenko, să nu contribuie la polarizarea societăţii moldoveneşti în problema interpretării războiului al doilea mondial şi să respecte memoria şi durerea tuturor victimelor căzute în lupta împotriva fascismului şi în perioada ocupaţiei sovietice, care a urmat în Basarabia după război.

 

Leave a Reply