Poliţia de frontieră va avea o nouă față (Video)

Un lot de echipament special a fost transmis astăzi în cadrul unei ceremonii oficiale pentru sporirea capacităţilor Poliţiei de Frontieră şi Serviciului Vamal.

La eveniment au fost prezenţi Prim-ministrului interimar al Republicii Moldova, Iurie Leancă, Ambasadorul SUA în Republica Moldova,  William H. Moser, Ministrului Afacerilor Interne, Dorin Recean,  precum şi managerii instituţiilor internaţionale (WMD-PPP, URS Federal Services International, Inc. Moldova).

Prim-ministrului interimar al Republicii Moldova, Iurie Leancă a declarat: “Această donaţie de tehnică este impresionantă, aceasta va spori securitatea frontierelor Republicii Moldova şi va contribui la reforma în domeniul justiţiei. SUA face o investiţie majoră în viitorul European al R. Moldova.

Procurarea şi transmiterea echipamentului tehnic pentru instituţiile de frontieră ale Republicii Moldova are loc în cadrul proiectului „Armele de distrugere în masă – Programul de Prevenire și Proliferare (ADM PPP)” finanţat de către Departamentul Apărării al SUA şi implementat de către Reprezentanţa în RM a Companiei “URS Federal Services International, Inc.”.

Tehnica donată reprezintă o primă necesitate pentru activitatea poliției de frontieră, iar lista celor necesare a fost făcută de ei însuşi, printre care: lanternă-binoclu, cătuşe, bastoane de cauciuc, dispozitive de examinare a documentelor, endoscoape, telemetre cu laser, burghii electrice, detectoare portabile de materiale nocive, automobile dotate cu echipamentul necesar, etc.

Proiectul de îmbunătăţire şi consolidare a Poliţiei de Frontieră şi Serviciului Vamal din Republica Moldova a fost lansat la data de 6 august 2012 şi se va finisa la 29 august 2014, cu un buget total pentru Moldova de aproximativ 23 mln. dolari SUA.

Leave a Reply