Hugo Chavez în stare critică

presedintele-venezuelean-hugo-chavez-in-stare-critica-18446670

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez, spitalizat la Caracas din cauza cancerului, suferă de o “agravare” a problemelor sale respiratorii şi “de o nouă infecţie gravă”, a declarat luni ministrul Comunicaţiilor şi Informaţiilor, Ernesto Villegas.

“În prezent, există o agravare a funcţiei respiratorii în relaţie cu starea sa imuno-depresivă, proprie stării sale clinice”, a declarat Villegas citând un comunicat difuzat de toată presa din ţară de la spitalul militar din Caracas, unde preşedintele venezuelean primeşte îngrijiri medicale, informează medifax.ro.

“În prezent, el manifestă o nouă infecţie gravă”, a adăugat ministrul.

Preşedintele venezuelean, în vârstă de 58 de ani, s-a întors la Caracas în urmă cu două săptămâni şi a fost internat imediat în spitalul militar din capitală după ce a fost spitalizat timp de două luni la Havana, unde a suferit, în decembrie, o a patra intervenţie chirurgicală de cancer, cu care a fost diagnosticat în 2011 în regiunea pelviană.

Chavez urmează o cură de “chimioterapie foarte puternică, între alte tratamente complementare”, a amintit ministrul Comunicaţiilor. “Evoluţia stării sale clinice continuă să fie foarte delicată”, a adăugat ministrul.

Leave a Reply