Proteste la Chișinău pentru anularea concertului de 9 mai

646x404

Platforma Acțiunea Civică 2012 va protesta în fața primăriei municipiului Chișinău la data de 7 și 8 mai, începând cu orele 10:00 pentru a cere  anularea sau modificarea locației concertului, organizat de către Ambasada Rusiei în PMAN, spre a nu profana însemnătatea locului, care a devenit în timp un simbol al luptei pentru limbă, identitate și independență față de URSS.

De asemenea, Acțiunea 2012 va cere declararea zilei de 9 mai – zi de doliu, în memoria tuturor ostașilor căzuţi în timpul celui de-Al II-lea Război Mondial.

Membrii Platformei Civice Acțiunea 2012 vor iniția, joi, 9 mai, începând cu ora 11:30, în fața Monumentului lui Ștefan cel Mare, o acțiune de comemorare a tuturor ostașilor basarabeni căzuți pe câmpul de luptă în timpul celui de-Al II-lea Război Mondial, dar și a tuturor victimelor regimului sovietic din Basarabia.

Toți participanții se vor prezenta în tricouri negre în semn de doliu pentru victime dar și pentru a aminti încă o dată că Piața Marii Adunări Naționale, locul de unde a pornit lupta pentru renașterea națională, încă mai reprezintă un simbol al libertății noastre.

Leave a Reply