Reacții după vizita lui John Kerry: șeful OSCE în Republica Moldova, învinuit de incompetență profesională

Jennifer-Brush1

Ministerul de Externe al autoproclamatei Republici Transnistrene a răspîndit informații compormițătoare despre șeful misiunii OSCE în Republica Moldova. Potrivit agenției Tiras, oficialul american este învinuit de incompetență profesională  și i se recomandă să-și prezinte demisia.

Autoritățile transnistrene susțin că raportul șefului Misiunii OSCE în Moldova, Jennifer Brush prezentat pe  21 noiembrie la cea de-a 973 -a ședință plenară a Consiliului Permanent al OSCE , nu corespunde principiilor clasice de mediere internațională a conflictelor.

Potrivit autorităților de la Tiraspol, în raportul său, șefului Misiunii OSCE în Transnistria acuză  conducerea transnistreană de ” limitarea ”  mandatului Misiunii OSCE în regiune și crearea obstacolelor  în  libertatea  de circulație a personalului său. De asemenea, în raport este specificat faptul  că autoritățile transnistrene  nu acordă suficientă atenție problemei traficului de ființe umane și  tortură. Acesta pune la îndoială și  posibilitatea de punere în aplicare în continuare a misiunii în Transnistria a unor proiecte umanitare.

Menționăm că acuzațiile la adresa oficialului american au apărut după vizita Secretarului de Stat al SUA, John Kerry la Chișinău.

Jennifer  Brush  a preluat atribuţiile sale în calitate de Şefă a Misiunii OSCE în Moldova pe data de 11 aprilie 2012 după o carieră în cadrul Serviciului Diplomatic al Statelor Unite ale Americii. Înainte de numirea în această funcţie, diplomatul american  a lucrat în calitate de Director al Biroului pentru Europa Centrală şi de Sud cu sediu la Washington. În această funcţie a gestionat politica externă a SUA privind Europa de Sud-Est. În cadrul Serviciului Diplomatic a activat în misiuni în străinătate precum Misiunea SUA pe lângă organizaţiile internaţionale cu sediul la Viena, ambasadele SUA în Sarajevo, Ankara, Varşovia şi Belgrad.

Leave a Reply