Reformatorii AU CEDAT // Catană, OUT!

assas

Partidul Libera-Reformtor a retras candidatura lui Vitalie Catană pentru funcția de ministru al Apărării. Informația a fost confirmată, pentru deschide.md, de deputatul liberal-reformator Ana Guțu.

Vineri, conducerea PLR a avut o întâlnire cu preşedintele Nicolae Timofti şi premierul Iurie Leancă, în cadrul căreia s-a discutat despre numirea, cât mai curând, a unui alt şef la Apărare. Potrivit sursei, ministrul Apărării trebuie numit cât mai urgent, dar s-a insistat mult şi asupra calităţilor pe care trebuie să le aibă acesta.

Ni s-a cerut să alegem un militar. Militar vor, militar vom propune”, a specificat Ana Guțu. Deputatul liberal-reformator mai spune că ar fi fost pornită o campanie de denigrare a candidaturii lui Catană la funcția de șef al Armatei Naționale, care ar fi fost inițiată chiar de premierului Iurie Leancă.

”Când ne-am întâlnit prima dată cu președintele, acesta nu a avut nimic împotrivă, dar după ce s-a implicat premierul în discuții, au apărut și nemulțumirile”, a adăugat deputatul.

Amintim că PLR l-a propus pe avocatul Vitalie Catană drept candidat la funcţia de ministru al Apărării.

Leave a Reply