Regiunea transnistreană își pierde populația

TIRASPOL

Tot mai multă populație  pleacă din Trasnistria în căutarea unei vieți mai bune. Fluxul de migranți din regiunea separatistă continuă sa crească.  Populația activă practic “fug” din această zonă pentru ași găsi un lucru mai bine platit.
Potrivit datelor oficiale ale Oficiului pentru Migrație ale pretinsului Minister al Afacerilor Interne al Transnistriei doar în perioada de vară a anului, pentru a se stabili cu domiciliul în Rusia și țările CSI au plecat mai mult de 30.000 de locuitori ai nerecunoscutei republici.

Aproximativ 50 de mii  de cetățeni transnistreni au fugit deja. Este mai mult de 10 la suta din totalul populatiei si aproximativ 30 la sută din numărul de cetățeni apți de muncă.  E o catastrofă umanitară cauzată de plecare populației din zonă.

Populația regiunii separatiste la recensământul din 1989 era de 546.000 de locuitori (fără orașul Tighina și celelalte localități basarabene controlate de separatiștii transnistreni).

Ca urmare a situației economice și politice din zonă, recensământul din 2004 făcut de autoritățile separatiste din Tiraspol a arătat o scădere a populației cu aproximativ 150.000 de persoane (pe întreg teritoriul separatist, inclusiv zona Tighinei).

 

 

Leave a Reply