Replici dure la adresa edilului. Marinuță: Chirtoacă a ales să fie nepotul lui Ghimpu

images (2)

Ministrul Apararii, Vitalie Marinuta, a declarat in cadrul unei emisiunii “Politprihod” de la Publika TV, ca Dorin Chirtoaca ar fi fost o problema pentru PL, daca venea la sefia partidului, chiar daca la inceput a fost de acord cu decizia colegilor sai reformatori ca  primarul de Chisinau sa le fie lider. Marinuta sustine ca in loc sa fie presedinte al PL și membru fondator al coaliției pro-europene, Dorin Chitoaca a ales sa fie nepotul lui Mihai Ghimpu.

Amintim ca primarul capitalei a devenit in ultimile zile tinta mai multor atacuri de acest gen, presa sustine ca actuala conjunctura politica,  in care PL a intrat in opozitie in Parlament, ar fi unul dintre motivele pentru care mai multi dusmani politici, dar si prieteni din interiorul partidului își permit sa faca comentarii dure la adresa lui Chirtoaca.

Deschide.md aminteste ca la sedinta de ieri Consiliului Municipal, consilierul comunist Victor Gurău a cerut autorităţilor abilitate să deschidă un dosar penal pe numele lui Dorin Chirtoacă. Gurau l-a acuzat pe Chirtoacă de neglijenţă în serviciu, susţinând că acţiunile primarului se reflectă negativ asupra activităţii administraţiei publice.

Nici chiar consilierul liberal, Oleg Cernei, care este coleg de partid cu primarul,  n-a ratat ocazia de a-l critica dur pe Chirtoaca in sedinta CMC. Cernei s-a aratat nemultumit de faptul ca primarul promoveaza nepotismul si l-a numit  în funcţia de şef al Direcţiei Transport pe un coleg de clasă.

Leave a Reply