România SE PREGĂTEȘTE DE RĂZBOI ? Consiliile județene propun BUGETE de RĂZBOI

tancuri_armata_romana

Autorităţile din judeţul Botoşani se pregătesc de război, au anunțat Știrile TVR, în cadrul jurnalului de la ora 14:00, cu referire la botosaninews.ro.

Potrivit informație difuzate, Consiliul Judeţean Botoşani a primit o adresă prin care îi este solicitată pregătirea bugetului pentru război.

Prin documentul trimis de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Botoşani se solicită realizarea bugetului de război până la data de 15 martie pentru a fi suspus dezbaterii şi aprobării în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Specialiştii de la nivelul judeţului au întocmit o situaţie cu bugetul judeţului alocat acţiunilor militare. Astfel, 225.000 de lei vor fi alocaţi tipăririi cartelelor necesare distribuirii către populaţie a produselor raţionalizate. Pentru pregătirea operativă a teritoriului pentru apărare sunt alocate 1,25 milioane de lei, din care judeţul Botoşani va suporta 900.000 de lei, iar comuna Truşeşti, pe raza căreia se află o unitate militară, 300.000 de lei. De asemenea se menţionează că în bugetul judeţului se vor menţine doar fonduri destinate lucrărilor de infrastructură importantă pentru sistemul naţional de apărare. Printre acestea sunt enumerate, unităţi şcolare, spitale, facilităţi de protecţie civilă, lucrări de îndiguire şi silozuri sau depozite cerealiere.

Oficialii Consiliului Judeţean spun că astfel de bugete se fac la patru ani, însă perioada selectată pentru acest an s-ar putea să nu fie întâmplătoare. “Este o acţiune care se face din patru în patru ani, un buget pentru război. Noi facem un buget, iar în caz că se întâmplă ceva. Deocamdată nu avem aceşti bani pentru că este la nivel de proiect”, a declarat Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

În același timp, vești similare vin din județul Suceava. Până pe 14 martie, și autorităţile județului Suceava au misiunea de a reactualiza planul de mobilizare în caz de război, anunță svnews.ro.   Tot pînă atunci urmează să fie transmis la Guvern un buget pentru război. Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a afirmat că se impune revizuirea planului, avînd în vedere că situaţia din Ucraina „este inflamată”

Leave a Reply