Rusia îndeamnă statele din vecinătate să ciopârțească Ucraina

a

Adjunctul Dumei de Stat al Rusiei, Vladimir Jirinovskii sugerează Poloniei să-și revendice mai multe regiuni din componența Ucrainei, potrivit unei scrisori trimise Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei, scrie nbnews.com.ua.

Jironovski propune Poloniei trebuie să organizeze un referendum pentru alipirea mai multor regiuni ale Ucrainei: Volyn, Lviv, Ivano-Frankovsk, Rovenskoe și Ternopolsk.

Publicația scrie că scrisori similare trimise Poloniei au fost expediate și autorităților din România, Ungaria cărora le sugerează să anexeze regiunea transcarpatică și Cernovețk.

În același timp, Ministerul de Externe al Poloniei a numit scrisoarea lui Jirinovski “curioasă” și urmează să ofere un răspuns diplomatic.

Acum câteva zile pe pagina web a partidului lui LDPR a lui Jirinovski a fost publicat un material despre ciopârțirea Ucrainei. „Mai multe probleme ale Ucrainei sunt legate de statalitate în condițiile în care pe teritoriul țării locuiesc popoare care nu sunt compatibile psihologic și de zeci de ani se dușmănesc”, susțin consilierii lui Jirinovski.

“LDPR are o atitudine pozitivă față de Ucraina și cetățenii statului. Noi nu avem ce împărți, iar organizarea referendumului de returnare a teritoriilor Poloniei, României, Ungariei și Rusiei nu încalcă drepturile ucrainenilor, ci dimpotrivă va aduce doar bunăstarea și prosperarea regiunilor”, se mai spune pe pagina oficială a partidului.

Leave a Reply