Rusia își ”arată mușchii” la granița cu Ucraina, 220 de mii de militari mobilizați

dddddddddddd

Armata rusă efectuează aplicații militare în masă. Acțiunile sunt organizate ca replică la aplicațiile militare ale Ucrainei care au început în această dimineață.

În cadrul manevrelor militare ale trupelor aeropurtate rusești din ultimii 20 de ani, pentru prima dată se va desfașura o asemenea desantarea masivă, a anunțat reprezentantul serviciului de presa al ministerului apărăii al Rusiei. Putin a ordonat sa fie verificate două unități militare de trupe aeropurate. În cadrul aplicațiilor vor fi antrenați 4000 de soldați și 36 de avioane de transport militar.

„Una dintre sarcinile principale ale exercițiului militar este de a demonstra eficacitatea utilizării desantului tactic și de parașutiști în diferite zone și condiții”,  menţionează sursa. Manevrele militare se vor încheia pe 14 martie, cu două zile înainte de referendumul privind anexarea Crimeei de către Rusia.

În același timp, ministrul ucrainean al apărării a declarat că numărul militarilor ruși de la frontiera cu Ucraina îl depășește de câteva ori pe cel al  militarilor ucraineni. Oficialul a menționat că efectivul militar al Federației Ruse care este implicat în aplicațiile organizate la frontiera de vest a Ucrainei și în Crimeea este de aproape 220 de mii de militari, iar echipamentul acestora constituie circa 1800 de tancuri, mai bine de 400 de elicoptere, 150 de avioane și 60 de nave maritime.

Leave a Reply