SUA: Rusia responsabilă de moartea militarilor din Simferopol

psaki

Partea rusă este responsabilă pentru incidentul din Simferopol, care a dus la decesul a două persoane, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA Jennifer Psaki.

„În mod evident, primii au deschis focul ruşii, care acum ar trebui să dea dovadă de reținere”, a scris purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat pe contul său de Twitter.

Anterior, Reprezentantul Permanent al Rusiei pe lângă Alianța Nord-Atlantică, Alexander Gruşko, a declarat pentru Interfax că partea rusă a discutat cu conducerea militară NATO despre circumstanțele incidentului tragic din Simferopol, care a dus la moartea unui soldat ucrainean şi a unui reprezentat al aşa-ziselor forțe de auto-apărare. „Considerăm incidentul ca fiind o provocare. Trupele ruse nu au participat la acţiunea de luare cu asalt a unităţii militare Ucrainene, aşa cum susţin autorităţile de la Kiev. În prezent se desfăşoară o acţiune de  investigare a incidentului, iar autorii nu vor scăpa de răspundere”, a declarat miercuri Șeful misiunii diplomatice ruse la NATO ca răspuns la cererea Secretarului General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, de a comenta incidentul.

„În acest sens, cred că speculațiile politice pe această temă nu sunt recomandate, acestea contribuind doar la escaladarea tensiunilor. În situația actuală, acest lucru este cu atât mai periculos, cu cât unele personaje mai „aprinse” din Kiev cheamă populaţia la arme” a mai adăugat diplomatul rus.

„Din partea noastră vor fi luate toate măsurile necesare pentru a preveni repetarea unor astfel de acțiuni provocatoare”, a conchis Gruşko.

Leave a Reply