Soartă de ministru // Papuc, DE PE BANCA ACUZAȚILOR la Banca Socială

a

Fostul ministrul de Interne, Gheorghe Papuc, a fost propus la funcția de consilier la Banca Socială, scrie newsmolodva.md

Papuc va fi responsabil la bancă pe problemele securităţii economice. Potrivit unor surse sigure, din sfera de activitate a generalului vor face parte şi alte probleme ale acestei instituţii financiare.

Gheorghe Papuc este consilierul președintelui băncii, deocamdată, vârsta acestuia nu corespunde cu funcția de vicepreședinte al băncii, au declarat pentru deschide.md, reprezentanții băncii.

Contactați de deschide.md, reprezentanții Băncii Sociale nu au precizat cine a propus candidatura lui Papuc în funcția de consilier al băncii.

Generalulul Papuc a fost comandant al batalionului cu destinaţie specială al MAI al Kabardino-Balcariei, şef al Direcţiei operative. În 1997 Papuc a fost numit în funcţia de comandant al brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger”.

Gheorghe Papuc este învinuit de abuz în serviciu în timpul protestelor din aprilie 2009, soldate cu decesul lui Valeriu Boboc. Dar magistraţii Judecătoriei Centru al Capitalei l-au scos însă basma curată.

Potrivit raportului Băncii Sociale, la sfârșitul lui 2012, acționarii băncii erau BS Leasing Group (24,6%),  201 de persoane fizice şi 171 de persoane juridice. Fostul preşedintede la Banca Socială Vladimir Suetnov  împreună cu familia deține 5,21%. Iar un pachet de 4,59% aparţine Aglaiei Crivceanschi, soția lui Ivan Crivceanschi, președintele Băncii de Economii.

Leave a Reply