SONDAJ: Trei sferturi dintre români își doresc UNIREA României cu Republica Moldova

Foto: inconstantin.ro
Foto: inconstantin.ro

Trei sferturi dintre români se declară de acord cu unirea Republicii Moldova cu România, relevă cercetarea realizată de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie, care atesta, de asemenea, că 63% dintre cetățenii de peste Prut au o părere pozitivă despre declaraţia lui Traian Băsescu care susține că unirea celor două țări este  “următorul proiect politic” României.

Pe de altă parte, aproape o treime dintre respondenţi cred că majoritatea cetăţenilor moldoveni nu sunt de acord cu unirea Republicii Moldova cu România, iar o cincime spun că românii nu sunt de acord cu această unire.

Potrivit aceluiaşi sondaj, citat de Mediafax, 64% dintre români au auzit despre declaraţiile preşedintelui Băsescu potrivit cărora “următorul proiect politic pentru România, după NATO şi UE, este unirea cu Republica Moldova”, în legătură cu care doar 20% dintre respondenţi au o părere proastă şi foarte proastă.

De asemenea, peste 70% dintre respondenţi sunt de acord cu declaraţia şefului statului român conform căreia “acum e oportun să o spunem, avem acest obiectiv, dacă vor vrea moldovenii, am spus-o la Chişinău. Sunt convins că dacă la Chişinău va exista un interes unionist, România va spune da”.

Cercetarea a fost realizată vineri, pe un eşantion de 1.132 persoane cu vârsta de minimum 18 ani, eroarea maximă tolerată fiind de ± 3 %.

Leave a Reply