“SPIOANA” luată OSTATICĂ în Liban a ajuns acasă

moldoveanca-tinuta-ostatica-de-rebelii-sirieni-a-evadat

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că, cetăţeanca R. Moldova,Carina Colța care a fost sechestrată în Siria, a revenit în ţară, la sfârşitul săptămânii trecute.

Eliberarea şi repatrierea moldovencei a fost posibilă datorită eforturilor comune ale autorităţilor naţionale şi partenerilor externi, în special al Consulului Onorific al Libanului în Republica Moldova, dl. Mohamad Abdul Kader Elcheikh.

Precizăm că la mijlocul lunii septembrie Carina Colita a fugit din captivitate impreuna cu Svetlana Markianovici din Belarus.  Potrivit presei de la Minsk, cele două femei au coborît pe geam, agățindu-se de o funie, în timp ce răpitorii dormeau, mai apoi ele au fost ascunse într-o moschee.

Carina Colţea fost luată ostatecă, de rebelii sirieni, în luna august. Anunţul a fost făcut prin intermediul unui filmuleţ care a fost postat pe internet. În imagini apar două femei înconjurate de sirieni înarmaţi şi cu cagule pe cap.

“Mă numesc Karina Colţa şi sunt din Republica Moldova. Am fost trimise de către comandantul Hezbollah, Mohammed Yazbek, care ne-a perfectat acte false, că am fi jurnalişti. Trebuia să spionăm din interior Armata pentru Eliberare Siriană. Trebuia să strângem informaţia şi să i-o trimitem comandantului Hezbollah”, spune aceasta în mesajul video.

Iubitul femeii, care locuiește la Tiraspol, a dezvăluit pentru presă că, de zece ani, Carina făcea naveta în Liban, Siria, Turcia şi alte ţări din regiune, unde lucra, timp de câteva luni pe an, ca dansatoare în cluburi de noapte.

El spune că iubita lui a plecat din ţară pe 25 iulie, în Liban, unde avea un contract ca dansatoare pentru trei luni, dar a fost capturată şi dusă în Siria.

„Cum a ajuns în Liban şi-a cumpărat un număr de mobil şi m-a sunat. Am ţinut legătura până pe 28 iulie. A doua zi, pe pagina ei a apărut o primă informaţie că ea a fost răpită de rebelii sirieni“, a declarat tînărul.

 

 

Leave a Reply