Tentativa de a-l demite pe Plahotniuc a eşuat

DSC8765-(1)

În sală au fost prezenţi doar 32 de deputați. Asta după ce fracţiunea PLDM a anunţat că boicotează şedinţa, iar comuniştii au plecat nemulţumiţi de decizia lui Marian Lupu de a nu admite în ordinea de zi chestiunea privind demiterea lui Vlad Plahotniuc.

Preşedintele Parlamentului a lăsat să se înţeleagă că situaţia l-a care s-a ajuns a fost bine gândită de PLDM şi PCRM.

“Mi se pare ca acest subiect este foarte bine regizat la nivelul unor fracţiuni parlamentare. Sunt doar jocuri politice, corporative de partid. Cunoaştem aceste tentative de a face Parlamentul nefuncţional. Este un scop bine cunoscut şi anunţat de comunişti”, a declarat Marian Lupu în timp ce PCRM părăsea sala de şedinţe a Legislativului.

Fracțiunea Partidului Liberal Democrat a motivate refuzul de a participa la şedinţă prin faptul că aceasta ar fi fost convocată cu încălcarea normelor prevăzute de Regulamentul Parlamentului. Liberal-democraţii susţin că nu au fost informaţi oficial despre convocarea ședinței și nu au primit ordinea de zi.

„Cererea de convocare a sesiunii extraordinare sau speciale se face în scris în adresa Biroului permanent ș cuprinde motivul, ordinea de zi propusă și durata de desfășurare a sesiunii… Facem referință la regulamentului Parlamentului care prevede expres că demersurile privind convocările speciale se fac la solicitarea a 1/3 din deputați, care se adresează Biroului permanent și nu președintelui Parlamentului, așa cum s-a întâmplat acum. Nu au fost respectate normele legale și nu a fost respectat termenul de convocare”, a explicat Streleț.

Leave a Reply