Timofti: Declarațiile lui Marinuță sunt niște aberații

a

“Eu regret că nu avem, încă, un ministrul al Apărării. În câteva zile va fi. Premierul Iurie Leancă urmează să vină cu o candidatură”, a declarat președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, într-o conferință de presă.

Președintele țării susține că în câteva zile va fi numit un ministru al Apărării. “Nu vă faceți grji”, le-a spus jurnaliștilor, Timofti, care a precizat că premierul Leancă va veni astăzi de la Kiev și problema va fi rezolvată.

În ceea ce privește candidatura lui Vitalie Catan la funcția de ministru al Apărării, președintele RM a spus că nu a primit deocamdată nicio propunere. Asta deși PLR l-a înaintat ieri la funcția de ministru al Apărării pe Vitalie Catană. Informația fiind confirmată de deputatul PLR, Ana Guţu.

Referindu-se la demisia lui Marinuța, Timofti a spus: “Eu nu-l înțeleg. După ședința colegiului de la Ministerul Apărării a spus că-și dă demisia, iar ulterior a ieșit în fața presei și a spus că președintele țării nu promovează reformele din armată. Declarațiile lui Marinuță sunt niște aberații”, a precizat Timofti.

“Eu i-am atras atenția lui Marinuță că  au loc mai multe nereguli în armată, în ultima vreme. Prea multe sinucideri, furturi de armă”, a conchis președintele Timofti.

Vitalie Marinuța a demisionat din funcția de ministru al Apărării la sfârșitul lunii februarie. Marinuța spunea că a demisionat din cauza unor divergențe de opinii cu șeful statului privind dezvoltarea și reformarea sistemului național de apărare.

Leave a Reply