Timoșenco a cerut ucrainenilor să iasă în stradă

images (1)
sursa foto: svoboda.org

Liderul opoziției din Ucraina Iulia Timoșencoa făcut un apel către toți cetățenii ucraineni, Timoșenco îi îndeamnă să reziste dictaturii și violenței, președintelui Victor Ianucovici și să vină pe 1 decembrie la ora 12:00 la monumentul lui Taras Shevchenco din Kiev. Acest lucru este precizat în textul unei scrisori dezvăluit de către fiica ei Eugenia.

Avem înainte noaptea următoare. Zboara-ți, duceți-vă, duceț-ivă pe jos la Kiev cetățeni din toată Ucraina, adunați-vă la 1 decembrie și asigurați-vă că Ianukovici va plăti pentru fiecare picătură de sânge vărsată de copiii noștri, pentru ca viitorul nostru european este pierdut, pentru acest fapt să nu aibă nici o clipă de liniște pe lumea aceasta nici pe cealaltă. Nu astepta-ți că cineva va face acest lucru pentru noi. Aceasta este munca noastră, viața noastră, libertatea noastră. Ridicați-vă și ștergeți piața de sânge.

 

Timoșenko cere mamelor și taților să  “nu a lese fără răspuns”  faptele penale Ianukovici, care a ordonat în această noaptea masacrul violent asupra copiii lor, care au protestat pașnic pe Euromaidanul de la Kiev. Dacă vom înghiți în tăcere aceaste violență, cu capul în jos, prefăcându-ne că nu s-a întâmplat nimic, nuvom mai avea libertate “, – a mai spus Timoșenko.

Leave a Reply