Tiraspolul deschide suplimentar 9 puncte de acces în regiune

339C3AEB-BC92-4E88-8D40-8670374D21D7_mw1024_n_s

Administraţia separatistă de la Tiraspol deschide suplimentar pe perioada sărbătorilor pascale 9 puncte de acces în regiune. Conform unei dispoziţii a pretinsului lider transnistrean, Evgheni Şevciuk, punctele vor activa în perioada 4-6 mai şi 11-13 mai.

Anterior Şevciuk s-a înţeles cu fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, că regimul de trecere peste Nistru va fi facilitat de Paşti. Așa zisul liderul de la Tiraspol a decis că un regim mai uşor de trecere va fi şi pe data de 9 mai.

La graniţa cu Ucraina vor fi deschise puncte de trecere la: Valea Adâncă – Zagnitkovo, Vada-Turkovo – Şerşenţî, Ploti – Crutîe, Ţîbulevka – Ţehanovka şi Vinogradovo – Novîe Butorî. Pentru cei care se deplasează în regiunea transnistreană  din dreapta Nistrului  au fost deschise puncte de trecere la: Gruşca – Nemirovka, Krasnîi Okteabri – Vertiujeni, Raşcov – Vadul Raşcov şi Teia – Calfa.

Cartea de migraţie nu a fost anulată. Doar demnitarii vor fi scutiţi de completarea acesteia. Persoanelor care se vor afla pe teritoriul controlat de administraţia separatistă de la Tiraspol mai mult de 3 zile li se cere să se înregistreze la organele de control şi securitate din regiune, transmite IPN.

Leave a Reply