Tkaciuk: CC a luat decizia corecta

foto: tribuna.md
foto: tribuna.md

 

Critica venita din partea societatii civile, dar si presiunea facuta de oficialii europeni asupra institutiilor de drept din R.M, a facut ca CC sa ia o decizie corecta, a declarat pentru deschide.md, deputatul comunist,  Mark Tkaciuk.

“Astazi a fost o zi decisiva pentru istoria  partidului nostru, o decizie istorica care a demonstrat ca exista dreptate si ca niciodata nu trebuie sa te dezici de culoarea, valorile si princiipiile politice pe care la ai”, a conchis deputatul comunist.

Amintim că Parlamentul Republicii Moldova a adoptat pe data de 12 iulie 2012, o lege care condamnă crimele regimului comunist din fosta țară sovietică și interzice simbolurile sale, printre care secera și ciocanul.

La proiectul de lege depus de Partidul Liberal au votat în favoare 56 de membri ai Parlamentului. Comunistii au părăsit atunci sala de ședințe în semn de protest.

Deputații comuniști au contestat la Curtea Constituțională legea votată de deputații din AIE 2, iar Curtea a decis,astazi, ca legea privind interzicerea simbolurilor comuniste este neconstitutionala.

Leave a Reply