Tranzacție de 19,5 milioane de lei cu acțiunile Victoriabank, care i-ar aparţine lui Plahotniuc

a

Un pachet de 3,80% de la Victoriabank a fost vândut astăzi la Bursa de Valori la un preț de 19,5 mil. de lei, potrivit informațiilor Bursei.

Astfel, la bursă au fot vândute 950005 de acțiuni la prețul de 20,5 lei bucata, într-o singură tranzacție, ceea ce înseamnă că pachetul a fost vândut unei singure persoane.

Deocamdată nu se cunoaște cine este cumpărătorul și nici vânzătorul pachetului de acțiuni, deoarece tranzacția s-a făcut prin broker. Însă experții nu exclud faptul că cel care a cumpărat pachetul de acțiuni urmează să propună modificări în consiliul de administrație al băncii, deoarece la 15 noiembrie urmează să aibă loc Adunarea Generală a Acționarilor.

Se spune că Victoriabank ar fi controlată de ex deputatul PD, Vlad Plahotniuc în condițiile în care în perioada 2004-2007 devine partener neoficial cu Viorel şi Victor Ţopa, cu ajutorul cărora preia controlul asupra mai multor business-uri precum Victoriabank, postul Prime TV.

Acționar majoritar la Victoriabank este compania olandeză GENERASHON FINANCIAL cu o cotă de 26,75% și îl are ca director pe cetățeanul rus Yuri Kontievski Valentinov.

Leave a Reply