TUPEU CU GIROFAR și NUMĂR FALS // MAI l-a sancționat pe viceministrul MAI Ceban ?

ceban

Șoferul automobilului Toyota Land Cruiser L 200 care a fost surprins încălcând mai multe norme rutiere a fost sancționat, anunță Ministerul de Interne, printr-un comunicat de presă. Numele conducătorului auto sancționat nu a fost făcut public. Comunicatul menționează că, pe lângă amenzile pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere, șoferul s-a ales și cu o mustrare de serviciu, fapt care ne permite să credem că este vorba despre un angajat al MAI.

comunicat

Mai mult, conform unor surse concordante ale redacției noastre, angajatul în cauză este nimeni altul decât viceministrul de Interne Veaceslav Ceban. Sursele invocate, care fac parte din structuri distincte ale MAI, ne-au informat că mașina de teren cu girofar și numere de înmatriculare C OL 062, este condusă numai de Ceban și, uneori, de șoferul personal al oficialului MAI. Asta, deși persoane din cadrul instituției încearcă să acrediteze ideea că automobilul este utilizat de mai mulți ofițeri. Natalia Șeremet, ofițerul de presă al MAI, a negat faptul că la volan s-ar fi aflat viceministrul Veaceslav Ceban, motivul fiind că la acest automobil au acces mai mulți angajați ai MAI.

În același timp, potrivit surselor menționate, automobilul a fost primit ca donație în cadrul unui proiect finanțat de donatori externi, pentru Departamentul Poliției de frontieră, aflat în subordonarea viceministrului Veaceslav Ceban.

Contactată telefonic Daniela Mânzatu, ofițerul de presă al Departamentului Poliție de Frontieră, a declarat pentru portalul deschide.md că în cadrul proiectului Tetra, în 2012  au fost donate 3 automobile de model Toyota Land Cruiser L 200, cu suportul Comisiei Europene. Mânzatu a accentuat că toate cele 3 automobile sunt folosite de către departamentul Poliției de frontieră și au numerele de înmatriculare cu seria veche a Departamentului Grăniceri (cu inscripția DG).

Conform unei informații furnizată de persoane competente, numărul de înmatriculare C OL 062 nu este înregistrat în baze de date a Întreprinderii de Stat Rgistru. Nu ar fi primul caz în care mașini conduse de polițiști au numere de înmatriculare inexistente, sau ieșite din uz. Natalia Șeremet, ofițerul de presă al MAi, a refuzat să confirme sau să infirme telefonic această informație și a solicitat o adresă oficială.

La data de 19 martie, camera de bord a unui conducător auto a surprins un automobilul de model Toyota Land Cruiser, care ocolește pe contrasens o coloană de mașini care staționa la semafor, după care își continua drumul nestingherit la culoarea roșie a semaforului, cu girofarul și sirena în funcțiune.

Ne aștepăm ca, și în acest caz, reacția MAI să fie similară cu cea dovedită după incidentul în care a fost implicat ministrul Dorin Recean. În iunie 2013, mașina de serviciu a ministrului a derapat și s-a rasturnat  în apropiere de satul Trifești, raionul Rezina. La volan mașinii de serviciu, Toyota Land Cruiser Prado, se afla ministrul Dorin Recean, care era insotit de viceministrul de interne Veaceslav Cebanu, după cum relata în exclusivitate deschide.md la vremea respectivă.

Ulterior, ministrul a încercat să mușamalizeze incidentul și a negat că ar fi încălcat regulile de circulație, deși tot el a recunoscut că a fost sancționat. La 25 iunie, deschide.md a intrat în posesia procesului verbal întocmit după accidentul provocat de ministrul Afacerilor Interne Dorin Recean, la data de 12 iunie 2013, la kilometrul 85 al traseului Chișinău-Rezina.

Leave a Reply