Turcii VOR SĂ CUMPERE o bancă din Moldova

a

Euro Yatirim Menkul Degerler, compania de servicii financiare din Turcia a anunțat că a început dicuțiile cu Eurocreditbank pentru achiziția instituției financiare din Republica Moldova, anunță wire.seenews.com.

Compania anunță ca semnat deja un acord de confidențialitate cu Eurocreditbank și a instituit și un depozit la Bursa de Valori a Moldovei pentru achiziția pachetului băncii.

Eurocreditbank, una dintre băncile mici din Republica Moldova anunța luna trecută că intenționează să obțină 35 mil. de lei din vânzarea a 25% din acțiunile băncii, în urma emisiunii deschise a hârtiilor de valoare.

Decizia acționarul de a efectua emisia de acțiuni a fost motivată de necesitatea majorării capitalului normativ al băncii la 200 milioane de lei, în conformitate cu cerințele BNM.

Eurocreditbank a mai făcut o tentativă de a obține 35 mil. de lei de pe piața de capital, însă încercarea a eșuat, iar banca nu a reușit să obțină banii.

La sfârșitul lunii martie, anul trecut Banca Națională a Moldovei a interzis Eurocredibank să mai atragă depozite de la populație din cauza neconformării cu legislația de a-și majora CNT-mul în conformitate cu cerințele BNM.

Acum doi ani mai multe pachete de acţiuni ale Eurocreditbank au fost achiziţionate de cel mai important acţionar, Mariana Zisis, care, la finele lunii noiembrie 2012, acumulase un pachet de peste 50% din acţiunile băncii.

Statul deţine la Eurocreditbank un pachet semnificativ, de 21,02%, pe care încearcă să-l vândă de câţiva ani, dar fără succes.

Potrivit ultimelor datele furnizate de BNM, la sfârșitul lunii ianuarie 2014 Eurocreditbank înregistra un profit de 132 mii de lei. Capitalul social al băncii este de 108 mil. de lei. Activele băncii se cifrează la 317,3 mil. de lei.

Leave a Reply