UE condamnă dur acțiunile lui Ianucovici

download (4)

Uniunea Europeană condamnă cu fermitate utilizarea forței de către forțele de ordine din Ucraina pe 30 noiembrie pentru a dispersa demonstrații pașnici din Kiev. În acest sens, UE face apel la autoritățile ucrainene să investigheze dispersarea și să-i intenteze în judecată pe cei responsabili.

Acest lucru este menționat în declarația Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Catherine Ashton, și Comisarul European pentru Extindere și Politica Europeană de Vecinătate, Stefan Fule, textul a fost transmis la agenția “Interfax-Ucraina”.

Uniunea Europeană condamnă ferm utilizarea excesivă a forței aseară de către poliție pentru a dispersa demonstranții pașnici, din Kiev, care în ultimele zile, fără precedent  și-au exprimat sprijinul pentru asocierea politică și integrarea economică a Ucrainei cu Uniunea Europeană.

Ashton și Fule au reamintit participanților că la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius au salutat acest sprijin.

Este excesivă utilizarea forței în contradicție cu principiile pe care toți membrii  Summit-ul de la Vilnius, inclusiv președintele Ucrainei, au reafirmat angajamentul lor”, – a subliniat în document.

“Facem apel la Ucraina, care este membră a OSCE și care va organiza o conferință ministerială la 5-6 decembrie la Kiev, să respecte pe deplin obligațiile sale internaționale să, respecte libertatea de exprimare și de întrunire,” – a spus într-o declarație.

“Cerem președintelui și autoritățile ucrainene să investigheze evenimentele din noaptea trecută și să aducă în fața justiției pe cei care au vorbit împotriva principiilor de libertate și libertatea de exprimare”, – au mai declarat oficialii europeni

Leave a Reply