Un grup de elevi cer demisia ministrului Învățământului, Maia Sandu

a

Circa 200 de elevi cer demisia ministrului Învățământului, Maia Sandu, în fața Guvernului. Protestatarii sunt nemulțumiți de modificările operate la perioada vacanțelor, dar și de camerele de luat vederi instalate la examenul de Bacalaureat

“Nu vrem camere la Bac și vacanțe scurte. Jos Maia Sandu”, scandează elevii protestatari.

Potrivit modificărilor operate de Ministerul Educației, Conform Legii Învățământului, anul școlar are o durată de 35 de săptămâni, adică 175 de zile. Iar din cauza sărbătorilor naționale, anul școlar precedent a avut doar 166 de zile, cu nouă zile mai puţin. Ceea ce a cauzat introducerea orelor suplimentare, pentru a recupera materialul didactic pierdut, astfel asigurându-se continuitatea actului educațional.

Durata vacanțelor a fost modificată pentru a racorda Planul-cadru la Legea Învățământului. Prin această ajustare, acest an școlar va avea 170 de zile. Ministerul Educației își dorește ca elevii să obțină studii de calitate, astfel să fie pregătiți pentru evaluările de la toate treptele. Profesorii de asemenea sprijină aceste modificări, deoarece în acest mod îşi pot face datoria corect şi responsabil, reușind să parcurgă materia prevăzută de curriculum. Ministerul Educației își dorește respectarea legislației în vigoare.

Leave a Reply