Vasile Blaga, reales preşedinte al PDL; Udrea contestă rezultatul alegerilor

blaga76543456722_30907000

Senatorul Vasile Blaga a fost reales preşedintele PDL cu 2.344 de voturi, Elena Udrea obţinând 2.014, iar Monica Macovei – 209 voturi, a anunţat sâmbătă de la tribuna CNE a PDL Mircea Toader, preşedintele comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale Extraordinare a partidului, transmite Agerpres.

Toader a dat citire procesului-verbal conţinând rezultatul votului, precizând că numărul total de voturi exprimate a fost de 4.615. “Numărul total al voturilor valabil exprimate a fost 4.567, iar numărul total de voturi anulate din cele exprimate a fost de 48. Numărul total al voturilor valabil exprimate întrunite de fiecare moţiune este: moţiunea ‘Reformiştii’ – 209 voturi, moţiunea ‘Noul PDL. O Nouă Românie’ – 2.014 voturi, “România Dreaptă. PDL – Politică dincolo de lozinci’ – 2.344 de voturi”, a anunţat preşedintele Comisiei de numărare şi validare a voturilor exprimate la CNE a PDL.

Totodată, Mircea Toader a anunţat că preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Control a fost ales Gheorghe Ialomiţianu, iar al Comisiei Naţionale pentru Integritate Statut şi Litigii Daniel Buda.

După anunţarea câştigătorului, o parte a sălii a început să strige: “Blaga, Blaga”, iar altă parte: “Fraudă, fraudă”.

La tribuna Convenţiei, a urcat şi Cristian Petrescu care a anunţat că Elena Udrea şi susţinătorii moţiunii ei au contestat rezultatul alegerilor şi având în vedere că nu s-a luat în calcul demersul lor consideră că votul a fost fraudat, nu recunosc rezultatul alegerilor şi aşteaptă deliberarea comisiei.

Leave a Reply