VIDEO// ASASINAREA lui Sasha Belîi

123

 

În seara de marți,25 martie, pe internet au apărut imagini video de la camerele video de supraveghere instalate în locul unde a fost împușcat  activistul Sectorului de Dreapta din Ucraina, Alexandru Muziciko .

Din imagini se vede, cum un echipaj al serviciilor speciale SOKOL se apropie de localul în care se afla activistul.

Muziciko se afla la pământ deja și era imposibil să poată riposta, însă una din persoanele implicate în reținere a tras în el câteva focuri de armă, susține Irina, un utilizator care care a postat filmulețul pe canalul său de Youtube.

Organele abilitate au declarat ieri că activistul Alexandru Muziciko a fost împușcat mortal, în timpul reținerii, în noaptea de 24 spre 25 martie, deoarece ar fi tras asupra organelor de forță.

Mai târziu,Vladimir Evdokimov, adjunctul ministrului afacerilor interne a Ucrainei, a declarat că Muziciko s-ar fi împușcat în momentul când trei colaboratori de miliție au încercat să îi ia din mână arma și să-l încătușeze.

Activiștii Sectorului de Dreapta din Ucraina au cerut imediat demisia Ministrului Afacerilor Interne a Ucrainei, Arsen Avakov, și arestarea colaboratorilor din grupa Specială SOKOL care au participat la reținerea și asasinarea lui Muziciko.
Reacția lui Avakov nu s-a lăsat mult timp așteptată, oficialul a declarat că Sectorul de Dreapta încearcă să-l amenințe însă el este predispus să primească această provocare iar cei care vor încerca să încalce ordinea publică vor fi crunt pedepsiți.

Cu puțin timp înainte de a fi ucis, Alexandr Muziciko a lăsat un mesaj video înainte în care anunţă că ar putea fi lichidat foarte curând, anunţă obozrevatel.com

“Conducerea Procuraturii Generale a decis să mă distrugă fizic, sau să mă sechestreze şi să mă dea pe mâna ruşilor, ca mai apoi toată vina să cadă pe umerii forţelor speciale ale Federaţiei Ruse. Pentru această operaţiune a fost deja format un grup special” spune Muziciko în mesajul său.

Mai mult decât atât, cu 10 zile înainte de moarte, activistul a scris pe contul său de facebook următoarea adresare: “Vreţi să mă lichidaţi, veniţi! Vă aştept cu nerăbdare!”.

Amintim că activistul Alexandr Muziciko a  fost omorât de către un grup de peroane necunoscute în noapte de 24 spre 25 martie.

Leave a Reply