VIDEO CNN: Contrastele dintre cele două Corei

După ce Coreea de Nord a anunţat sâmbătă că este în “stare de război” cu Coreea de Sud, locuitorii celor două ţări vecine par să trateze situaţia în moduri complet diferite.

Jurnaliştii CNN au realizat un reportaj în care prezintă atitudinea contrastantă a locuitorilor din Coreea de Nord şi Coreea de Sud faţă de ameninţările lui Kim Jong-un.

Televiziunea din Coreea de Nord a difuzat imagini cu marşuri, manifestaţii şi demonstraţii ale dotărilor militare de care dispune, în contextul în care ţara a ameninţat recent SUA şi a declarat că se află în “stare de război” cu Coreea de Sud.

În materialele de propagandă difuzate de televiziune au fost intercalate şi păreri ale nord-coreenilor, întrebaţi pe stradă despre ameninţarea de război.

“Nu mai suportăm. Nu putem da înapoi. Este timpul să le arătăm nemernicilor ce merită. Eu ţin pumnii strânşi”, a declarat un bărbat pe o stradă din Phenian, noteaza mediafax.ro.

“Kim Jong-un spune că ar trebui să ne strivim inamicii fără milă, să îi strivim atât de tare încât să nu fie capabili să semneze actele de predare”, a declarat o nord-coreeană.

Leave a Reply