Zeci de DIPLOMAȚI RUȘI, CERȘETORI în Statele Unite

index_63536700

Justiţia a anunţat joi la New York inculparea a 49 de diplomaţi sau foşti diplomaţi ruşi şi a soţiilor lor, acuzaţi că au escrocat în mod “ruşinos”, timp de nouă ani, sistemul american al asigurărilor pe caz de boală “Medicaid”, destinat în principiu celor mai săraci, relatează AFP, citată de realitatea.net.

Escrocheria, în valoare de aproximativ 500.000 de dolari, a avut loc în perioada 2004-2013 şi vizează, potrivit procurorului din Manhattan Preet Bharara, 25 de diplomaţi din cadrul Consulatului General al Rusiei la New York, din cadrul misiunii ruse la ONU şi reprezentanţei comerciale a Rusiei la New York şi soţiile acestora.

Dacă sunt adăugaţi “zeci de complici nemenţionaţi în actul de acuzare”, valoarea totală a escrocheriei este de 1,5 milioane de dolari.

Diplomaţii sunt acuzaţi că au minţit cu privire la venituri, cu scopul de a beneficia de acest ajutor, uneroi prezentând scrisori oficiale în acest sens, deşi, potrivit procurorului, “ei cheltuiau zeci de mii de dolari pe bunuri de lux în buticuri ca (bijutierul) Tiffany, (magazinul) Bloomingdale, (firma de pantofi) Jimmy Choo şi efectuau croaziere scumpe şi voiaje în Caraibe”.

Acuzaţii au fost inculpaţi pentru fraudarea asigurărilor pe caz de boală, dar vor beneficia de imunitate diplomatică, deci nu vor fi arestaţi.

Unsprezece se află în prezent în Statele Unite, dintre care cinci lucrează la misiune, potrivit procurorului.

Leave a Reply